Тури до Греції для гурманів: які страви скуштувати під час подорожі

Греція для багатьох туристів - це розкішні пляжі, цікаві давні пам'ятки та комфортабельні готелі. Але є ще одна причина, чому варто купити тур до Греції на сайті https://www.poehalisnami.by/tour/greciya від компанії Poehalisnami.by. Це місцева кухня.

Із чого готують греки?

Національні страви відрізняються різноманітністю смаків, поживністю та водночас користю. Не секрет, що лікарі-дієтологи радять обирати середземноморську дієту, до якої входять багато страв грецької кухні. У процесі їх приготування місцеві кухарі найчастіше використовують:

  • свіжу зелень, традиційні овочі та фрукти, вирощені на Балканах;
  • сік лимона замість солі;
  • оливки та олія з них як заправка для салатів та інших страв;
  • молочні продукти, як густий йогурт, твердий і м'який сири різних сортів з козиного або овечого молока.

Популярні грецькі страви

Путівка до Греції — чудова можливість відвідати колоритні ресторани, кафе та таверни, щоб скуштувати національні страви, якими пишаються греки.

  • Цацики або дзадзики - відома місцева закуска, що відмінно підходить як перекус у спекотний літній день.

До складу входить густий йогурт з козячого чи овечого молока з додаванням дрібно нарізаного огірка, часнику та краплі оливкової олії. Отриману суміш приправляють перцем, солять і подають до смаженого м'яса, риби, овочів або з лавашем. Назва соусу має турецьке походження. У імперії Османа він називався «джаджик» і мав більш рідку консистенцію.

  • Квасолада - традиційний суп з білої квасолі.

Вважається, що вперше його почали готувати ще у Стародавній Елладі. Якщо ви вирішили замовити тур до Греції, обов'язково скуштуйте цю першу страву з насиченим смаком. Для приготування квасолю попередньо замочують на ніч, а потім відварюють у воді до м'якості, додаючи в процесі овочі і томатну пасту. Готовий суп за консистенцією досить густий і поживний.

  • Відпочинок у Греції – чудовий привід, щоб спробувати мусаку. Це ситна багатошарова запіканка з м'яса, баклажанів та інших овочів у вершковому соусі.

Ароматна страва відрізняється незабутнім ніжним смаком. Вважається, що грецькі кухарі взяли за основу старовинний арабський рецепт салату з баклажанами та доопрацювали його. Сьогодні кожна грецька родина та таверна має свій особливий рецепт цієї популярної запіканки.

  • Якщо вирішили обрати тур до Греції для гастрономічної подорожі, не забудьте скуштувати національні десерти. Наприклад, лукумадес.

Це невеликі пончики з корицею, які прийнято смажити у фритюрі. Їх поливають медом чи цукровим сиропом.

  • Узо – популярний алкогольний напій, який подають на вечірках та в барах на будь-якому грецькому курорті.

Для деяких мандрівників замовити тур до Греції та не привезти після відпочинку з собою пляшку цього напою — велике недогляд! Узо виробляють із спирту з додаванням трав, у тому числі анісу, який надає характерного аромату. Напій подають охолодженим з льодом або водою і найчастіше використовують як аперитив. Він легко п'ється, але пам'ятайте, що його фортеця становить 40-50°.

Хоч би якою була ціна туру до Греції на обраний вами курорт, рекомендуємо поближче познайомитися з самобутньою Південно-Балканською культурою. І національна кухня — одна з її невід'ємних частин! Обов'язково оцініть не лише перелічені, а й багато інших місцевих страв.

Comments